HTML

Ronda

A blog rólam szól, a gondolataimról, és talán az életemről.

Friss topikok

  • Chanyi: Jó ez a blog, köszi, még majd benézek! (2011.12.12. 20:57) karácsonyfa

Linkblog

Szélhámosság - tudás

2011.02.11. 20:51 ronda74

Manapság (is) sok a szélhámos - és nem mindig könnyű felismerni őket. Általában a stílusuk zavar, így elég gyorsan ráérzek arra, hogy az illető hiteles-e vagy nem kell túlságosan komolyan venni. Persze tévedhetek, nem szerencsés másokat meg- és különösen nem elítélni, de ezúttal róluk írnék (pl. Géczy Gábor, Szántai Lajos).

Mindent nagyon jól el tudnak magyarázni, érthetővé válnak a dolgok, főleg akkor, ha most először szembesülünk ezekkel a válaszokkal, vagy akkor, ha már "hívők" vagyunk és ismerősként találkozunk velük. Magabiztosak akkor amikor másokat kell nevetségessé, szánalmassá tenni, de a saját igazuk felől is mélységesen meg vannak győződve, nem igen merül fel bennük a kétely, legalábbis jól kendőzik azt. Számomra ez gyanús, annyira egyszerűnek tűnik minden az előadásukban, könnyűnek és megvalósíthatónak - csak rá kell térni a helyes útra

Ezek az emberek nagyszerűen tudnak "kavarni", kiragadni idézeteket, gondolatokat, a legkülönbözőbb korszakokból, a legkülönfélébb kultúrkörökből és azok lám mennyire jól megmutatják nekünk az igazságot. Elmondják nekünk a lét legfontosabb törvényeit, azt miként romlott el a világ - hogyan rontották el? Mert hát hiszen nyilvánvalóan romlott világ ez, amely a vesztébe rohan (már annyi ezer éve).

Ezek az emberek gyakran "mi és ők" felosztásban gondolkodnak: azaz vagyunk mi, akik felismertük az "igazságot", akik rátértünk a helyes útra, és vannak ők, a gonoszok, akik galád módon, csupán saját érdekeiket szem előtt tartva, a magyarságra törve, saját szűklátókörűségüktől, butaságuktól vezérelve tesznek tönkre minket.

Mintha lenne recept, mintha lenne módszer a boldogságra, a világ megváltására, meggyógyítására, mintha lenne egy út, amelyre lépve minden megoldódna.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ronda74.blog.hu/api/trackback/id/tr142654797

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása