HTML

Ronda

A blog rólam szól, a gondolataimról, és talán az életemről.

Friss topikok

  • Chanyi: Jó ez a blog, köszi, még majd benézek! (2011.12.12. 20:57) karácsonyfa

Linkblog

A gyűlöletről avagy a magyar politikáról

2016.08.15. 03:34 ronda74

Arra gondoltam, ha a gyerekeim majd néhány év múlva esetleg felteszik maguknak/ nekem a kérdést, hogy mit tettem, ezekben az években, amikor ilyen mélységekbe süllyedt a magyar közbeszéd, mit mondhatnék nekik? 

Tenni nem sokat. Jobb híján leírom, mit gondolok a magyar politikáról.

Undorító. Magyarországon manapság politika alatt elsősorban a hatalom megszerzéséért folytatott küzdelmet értik, ami folyamatosan zajlik (tehát nem "csak" 4 évente). Ez elsősorban az ún. kommunikáción múlik. A sikeresnek nevezett politikusok képesek megszerezni és megtartani a hatalmat. Kormányozni nem tudnak. Ezért a nem szűnő kampányuk során egyébről beszélnek. Egyszerű ügyeket kell folytonosan szajkózni, olyanokat, amelyekben igen-nemmel megválaszolható kérdések tehetők fel - a mai tömegtársadalomban némiképp érthető ez.

Ami különösen felháborít, az a gyűlöletszítás, az ellenség keresés, a legmagasabb szinten terjesztett összeesküvés-elméletek, az ehhez társuló aljas vádaskodások, féligazságok, csúsztatások, sőt hazugságok. Ez az igazán hatékony, a mi-ők szembenállás, 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ronda74.blog.hu/api/trackback/id/tr3510410848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása